“Të paktën në parajsë do të ketë ushqim”

Lufta në  Sirisë ka sjellë vdekje të shumta. E ndërsa lufta zhvillohet fëmijët luftojnë për të mbjetuar.

Bombardimi 5 ditor nga forcat qeveritare siriane thuhet se kanë vrarë më shumë se 300 civilë në zonën e Ghouta Lindore të mbajtur nga rebelët.

Qeveria po përpiqet që të pastrojë nga rebelët zonën, që është shtëpia e rreth 393,000 njerëzve.

Dhe këto fëmijë janë pjesë e kostos së njeriut.

BBC ka titulluar reportazhin e saj mbi fëmijët në Siri: “Të paktën në parasjsë do të ketë ushqim.”

Një reportazh dedikuar fëmijëve sirianë. Noor dhe Alaa janë dy  nga fëmijët, shtëpia e të cilëve është goditur nga një sulm ajror.

“Aeroplanët e luftës bombarduan shtëpinë tonë,”-thonë fëmijët, që kanë marrë plagë nga shpërthimet. “Shpëtoni Ghouta.”

“Shpëthimet e qeverisë janë të pamëshirshme,”-shkruan BBC. “Dhe fëmijët janë viktimat.”

“Ne nuk mund të bëjmë asgjë,”-shprehet doktoresha Amani Balour, ndërsa pacientët shtohen çdo ditë.

Ndërsa një nënë me lot në sy thotë: “Unë po pres që djali im të vdesë. Të paktën do të shpëtojë nga dhimbet. Ai do të shkojë në parajsë. Të paktën në parajsë do të ketë ushqim.”

 

Share With:
Translate »
693 Views