Tepër i veçantë! Zbulohet kuptimi i emrit të vajzës së Granit Xhakës

Para dy ditësh, futbollisti i njohur shqiptar u bërë baba për herë të parë. Ai dhe Leonita mirëpritën në jetë një vogëlushe, të cilën e quajtën Ayana.

Po a e dini kuptimin e emrit të vecantë?

Ayana është një emër indirekt Kur’anor për vajzat që nënkupton një vajzë e cila ka sy të mëdhenj dhe që është e mprehtë. Rrjedh nga rrënja (sytë) AIN-Y-N, e cila përdoret në shumë vende në Kur’an.

Ndërkohë, në kulturën etiopiane, i njëjti emër nënkupton një ‘lule të bukur’.

Share With:206 Views