Test psikologjik: Zgjidh një prej fëmijëve dhe zbulo frikën tënde më të madhe

Testi i sotëm ka të bëjë me frikën tuaj. Të gjithë kanë frikë nga diçka. Është një sjellje që lind spontanisht, e shkaktuar nga traumat e kaluara ose frika që vijnë në jetën tonë dhe rrezikojnë të bëhen frika të vërteta. Nuk është e lehtë të njohësh frikën e dikujt, jo të gjithë janë në gjendje ta bëjnë këtë sepse kërkon shumë qartësi.

Ndonjëherë mund të ndodhë që ne të mendojmë se kemi frikë nga diçka, por, pasi të përballemi me atë përvojë, zbulojmë se, përkundrazi, nuk na trembi siç e kishim imagjinuar në fillim. Kjo ndodh sepse shpesh e lëmë veten të udhëhiqet nga instinkti, i cili mund të na mashtrojë ose të na devijojë. Dhe është diçka që ndodh më shpesh sesa mund të mendoni.

Frika mund të ketë origjina të ndryshme dhe kjo është pikërisht ajo që ne duam të zbulojmë përmes testit të sotëm. Ju do të jeni në gjendje të zbuloni disa aspekte të personalitetit tuaj që as nuk i dinit që ekzistonin. Këto janë nuanca të vogla të karakterit tuaj që mund t’ju bëjnë të keni frikë nga diçka ose dikush, në varësi të rasteve dhe momenteve.

Cila është frika juaj më e madhe?

Shikoni me kujdes imazhin e mësipërm, ka katër personazhe që përshëndesin njëri -tjetrin. Secili vazhdon në rrugën e tij, pa e kuptuar se, së shpejti, një rrezik mund të vijë. Në fakt, para secilit prej katër personazheve, ekziston një pengesë që mund të bëjë që historia të përfundojë keq.

Ju duhet të zgjidhni cilin nga këta katër djem do të ndalonit. Cilit nga këta katër personazhe do t’i jepnit alarmin për të shmangur katastrofën? Nëse do të ishit pranë tyre, kë do të ndihmonit, kujt do t’i jepnit përparësi? Ju duhet të vendosni se cila nga katër situatat, sipas mendimit tuaj, është më e rrezikshmja. Përdorni instinktin tuaj dhe mos u mendoni shumë.

Bazuar në zgjedhjen tuaj, ju do të jeni në gjendje të zbuloni se cila është frika juaj më e madhe. Çdo opsion korrespondon me një profil të personalizuar. Pas secilit profil fshihet një personalitet i ndryshëm. Në këtë mënyrë do të jeni në gjendje të zbuloni disa aspekte të karakterit tuaj që ndoshta as nuk i njihni. Pasi të keni bërë zgjedhjen tuaj lexoni zgjidhjet e testit.

Ju keni zgjedhur djalin A

Personazhi me shkronjën A është gati të bjerë në një pus të hapur. Ai është i hutuar dhe për këtë arsye nuk e sheh atë. Nëse keni vendosur ta paralajmëroni, kjo do të thotë se frika juaj më e madhe varet nga një përvojë e keqe e jetuar disa vjet më parë. Ky është një gabim që keni bërë dhe keni frikë se do të jeni në gjendje ta bëni përsëri.

Keni frikë nga e ardhmja juaj, nuk merrni kurrë vendime të vështira vetë, gjithmonë keni nevojë për mbështetjen e të tjerëve për të bërë zgjedhjen tuaj. Ky është një qëndrim që të tjerëve nuk u pëlqen shumë, pasi ndonjëherë ju japin këshilla të këqija. Ju duhet të përmirësoheni në këtë drejtim, askush nuk është i përsosur dhe të gjithë mund të bëjnë një gabim në jetë, është njerëzore.

Ju keni zgjedhur djalin B

Personazhi i dytë, ai me shkronjën B, është gati të shkelë në një grabujë. Një episod i tillë mund të çojë në disa probleme dhe sigurisht që do të ishte shumë i dhimbshëm, si dhe i rrezikshëm për shëndetin e tij. A keni vendosur ta ndaloni atë? Epo, kjo do të thotë që keni shumë frikë t’i besoni njerëzve përreth jush.

Arsyeja e kësaj frike vjen nga e kaluara. Ju ndoshta keni pasur një zhgënjim të fortë (ose më shumë se një) nga dikush për të cilin keni respekt dhe besim të veçantë. Ky episod përfaqëson një traumë për ju. Keni frikë se të tjerët mund të përfitojnë nga ju dhe t’ju mashtrojnë, kështu që jeni gjithmonë shumë të kujdesshëm për gjithçka që bëni. Mundohuni të jeni më instinktiv dhe t’i besoni më shumë emocioneve tuaja.

Ju keni zgjedhur djalin C

Karakteri i shënuar me shkronjën C po shkon drejt një peme sepse po shikon larg. Kjo situatë mund t’i shkaktojë atij dhimbje të mëdha fizike. Nëse keni zgjedhur ta paralajmëroni për rrezikun, do të thotë që në jetë keni frikë për sigurinë e të tjerëve. Ndoshta ju kujdeseni më shumë për njerëzit që doni sesa për veten tuaj. Keni frikë se një i dashur mund të sëmuret ose se mund të largohet nga ju në çdo moment. Për disa mund të jetë marrëzi, por për ju është serioze, sepse keni frikë nga gjithçka që nuk mund të kontrolloni, të tilla si një sëmundje e rëndë ose një aksident. Sëmundja dhe vdekja janë pjesë e jetës sonë, ju duhet të filloni ta pranoni atë me një qetësi më të madhe.

Ju keni zgjedhur djalin D

Personazhi i katërt, ai i shënuar me shkronjën D, është gati të kalojë rrugën, por rrezikon të goditet nga një makinë. Nëse për ju është ai që rrezikon mbi të gjitha, kjo do të thotë që ju jeni një person veçanërisht i shqetësuar dhe i frikësuar. Keni frikë nga ngjarjet që jeta mund të rezervojë për ju, nuk dini si të silleni me to dhe nganjëherë, ju kap paniku. Nuk ju pëlqen të përfshiheni sepse nuk po kërkoni aventura të reja, gjithmonë prireni të lini mënjanë çështjet e rëndësishme në jetën tuaj. Herë pas here ju duhet të përpiqeni të merrni frymë dhe të qetësoheni, në këtë mënyrë ju do të jeni në gjendje të shijoni disa momente të mira me të dashurit tuaj.

/revistapsikologji

Share With:
Translate »
121 Views