Vogëlushi kryen transplant të dy duarve, tani arrin të luajë bejsboll

Zion Harvey është fëmija i parë në botë që në moshën 8-vjecare iu nënshtrua një transplanti të të dyja duarve. “Unë dua të shkruaj një letër për prindërit që më dhuruan duart e djalit të tyre sepse ata nuk ishin të detyruar ta bënin këtë gjë nëse sdo e donin. Vazhdoj të jem fëmija pa duar që njihnin të gjithë,” – tha ai për BBC. Për shkak të një infeksioni në moshën 2-vjecare, mjekët u detyruan që t’ia prisnin duart dhe këmbët. Stafi mjekësor i tre spitaleve u bashkua për të ngjitur duart e dhuruesit në trupin e vogëlushit. Operacioni përfundoi me sukses, por rikuperimi nuk ishte aq i thjeshtë. Kishte rreth 8 herë që trupi i tij nuk arrinte të përshtatej me trupin. Ai duhet të merrte ilace dhe të bënte trajtime mjekësore. Pas dy vitesh nga ndërhyrja, Zion ka filluar të kujdeset për veten e tij dhe të merret me sporte si bejsboll.

19 JUL: At the age of eight, Zion Harvey was the first child in the world to undergo a double hand transplant – in Philadelphia in the US. Two years on he can now grip and swing a baseball bat and manage many tasks on his own without help. More: bbc.in/zionharvey #transplant #science #medicine #health #inspiration #child #parenthood #US #bbc #news #bbcnews @bbcnews

A post shared by BBC News (@bbcnews) on

Share With:
Translate »
634 Views