Vogëlushja lind me sindromën e rrallë, i ati ka zgjedhur një mënyrë shumë prekëse për ta mbështetur

Një vogëlushe ka lindur me një gjendje të rrallë në tru dhe duhet të përdorë dy pajisje që të jetojë si një fëmijë normal. Një nga pajisjet e mban në vesh pasi lindi e shurdhër. Që të mos ndihet e vecuar nga të tjerët, babai i Briar gjeti mënyrën e duhur që ta përkrahte 10-vjecaren duke bërë dy tatuazhe për të.
“Kur ai bëri tatuazhin, unë u befasova. Ai më bëri të lumtur sepse kuptova që nuk jam më e vetme,” – tha ajo për BBC. Briar lindi me sindromën Goldenhar dhe ndikon në mënyrën e ushqyerjes dhe kuptimit të gjërave. Babai mendoi që të bënte dy tatuazhe në kokë që ishin të njëjta me pajisjet që mban vajza e tij.
“Shumë njerëz mendojnë se është ndonjë tribal i cuditshëm dhe më pyesin shpesh për të. Kështu unë i shpjegoj kuptimin e vërtetë që kanë,” – tha ai.

This supportive dad got a tattoo to match a brain shunt that is fitted in his daughter's head. Ten-year-old Briar says she doesn't feel lonely anymore. Briar was born with a rare condition called Goldenhar Syndrome. Her dad, Gareth, also has a tattoo of a cochlear implant to match Briar's real one. @bham_childrens #dadsofinstagram #goldenharsyndrome #inspiration #bbcnews #goldenhar

A post shared by BBC News (@bbcnews) on

Share With:
Translate »
720 Views