Wi-Fi: Një armik i heshtur që na vret ngadalë. Ja si të mbroheni nga fertiliteti dhe pagjumësia

Shumica prej nesh kanë Wi-Fi në shtëpitë tona. Por a jemi të sigurt? E vërteta është që Wi-Fi mund të dëmtojë shëndetin tone dhe sidomos shëndetin e përgjithshëm të fëmijëve tanë.

Wi-Fi ndikon negativisht në shumë gjëra të tilla si truri dhe cilësia jonë e gjumit.Si mund të jetë e rrezikshme Wi-Fi?

Frekuencat e Wi-Fi mund të ndërpresin zhvillimin normal biologjik, veçanërisht zhvillimin e fetusit.

Pagjumësia

Shumë njerëz kanë probleme me gjumin. Një prej faktorëve mund të jetë edhe si rrjedhojë e modulimit të frekuencave të ulëta nga Wi-Fi dhe telefonat celularë. Dhe, mungesa e gjumit mund të dëmtojë seriozisht shëndetin tonë!

Ndalon funksionin e trurit

Nëse përjetoni humbje të kujtesës ose probleme në përqëndrim, mund të jetë rezultat i ekspozimit ndaj frekuencave të Wi-Fi. Wi-Fi ul aktivitetin e trurit.

Steriliteti

Wi-Fi mund të ketë një efekt negativ në fertilitet dhe mund të rrisë rrezikun e shtatzënisë jonormale.

Si të mbroni veten?

Pa marrë parasysh sesa të larta janë rreziqet, për fat të mirë, ka mënyra me të cilat mund të mbrohemi nga efektet negative të Wi-Fi:

Mos vendosni një modem me Wi-Fi në dhomën tuaj të gjumit ose në kuzhinë.
Shmangni mbajtjen e celularit tuaj në xhepin tuaj.
Nëse dëshironi të reduktoni rrezatimin elektromagnetik, duhet të përdorni telefona me tela.
Gratë shtatzëna nuk duhet ta mbajnë telefonin afër stomakut.
Në vend që të flisni, zgjidhni tekstin.
Prindërit nuk duhet të përdorin monitorët e foshnjave me Wi-Fi.
Para se të shkoni në shtrat, shkëputni çdo pajisje Wi-Fi në shtëpinë tuaj

Share With:
Translate »
619 Views