Zbuloni nëse po prisni vajzë apo djalë sipas numrit të goditjeve në bark

Kur jeni shtatzënë, gjithmonë ka një kuriozitet nëse keni një djalë apo një vajzë, çdokush që ju takon do t’ua bëjë të njëjtën pyetje.

Ndërsa parashikimi gjinor është i paligjshëm në disa vende të tilla si India, ku ju nuk mund t’i kërkoni mjekut tuaj për të zbuluar informacionin, ju mund të merrni disa tregime të vjetra.

Nëse fëmija juaj nuk mund të presë për të bërë lëvizje, atëherë është një djalë. Normalisht ju duhet të ndjeni lëvizjet e fëmijës tuaj kur jeni shtatëzënë rreth javës së 20-të. Por disa nëna mund t’i ndjejnë lëvizjet shumë më herët; që është rreth 16 javë.

Një fetus femëror supozohet të jetë më i fortë se fetusi mashkullor. Ajo mbështetet edhe nga shkenca. Kromozomet XX të fetusit femëror vetëm e bëjnë atë më të qëndrueshëm sesa fetusi mashkullor që mban kromozome XY.

Këtu është arsyeja pse fëmija femër lëviz shumë në mitër sesa homologu i tij mashkullor. Gjithashtu, është normale që të ketë tre lëvizje fetale brenda një kohe prej 30 minutash. Por në qoftë se ndjeni lëvizje më shumë se kaq, ka shumë të ngjarë të keni një vajzë.

Ka gjithmonë një ndryshim midis një goditjeje dhe një lëvizjeje që fëmija juaj bën brenda barkut tuaj.

Share With:
Translate »
778 Views