5 gjërat që një djalë ka nevojë të marrë nga nëna e tij

Djali ka nevojë për shumë gjëra nga nëna e tij që janë mjaft të dukshme – dashuri pa kushte, kohë të kaluar së bashku, duke u mësuar aftësi të ndryshme jetësore dhe hiri për të bërë gabime. Por ka gjëra të tjera për të cilat ata kanë nevojë që ne shpesh nuk arrijmë t’i shohim.

Lëre të mësojë nga dështimet

Ndërsa unë besoj se fëmijët tanë na sjellin gëzim dhe lumturi, ky është thjesht një nënprodukt i shumë arsyeve që dikush duhet të ketë një fëmijë. Është e rëndësishme të kuptojmë se qëllimi i vetëm i fëmijës tonë në këtë tokë nuk është thjesht të na sjellë gëzim, të përmbushë lumturinë tonë, apo edhe qëllimin tone.

Një djalë ka nevojë që mamaja e tij ta pranojë kur e ka gabim

Nëse ka një gjë që kam mësuar nga prindërimi, është se nuk jam perfekt. Unë dëshpërohem…ndoshta në baza ditore. Por nëse dua që djali im të njohë dhe të kuptojë se nuk ka nevojë të jetë gjithmonë perfekt, atëherë duhet t’i tregoj atij se unë me siguri JO.

Një djalë ka nevojë që nëna e tij ta afirmojë në atë që ai dëshiron të bëjë, jo atë që ajo dëshiron që ai të bëjë

Nëse djali juaj i do sportet dhe është më atletik, ose i pëlqen arti dhe është krijues, është shumë e rëndësishme që ne të ushqejmë atë që ata duan të bëjnë dhe të mos përpiqemi t’i formojmë në atë që duam që ata të jenë. Ekziston një stigmë e çuditshme në kultura të caktuara që thotë se djemtë nuk duhet të kenë mendje krijuese, të gatuajnë ose të bëhen kërcimtarë, sepse është shumë femërore.

Një djalë ka nevojë që nëna e tij të modelojë besimin e saj, jo ta detyrojë atë

Përgatitini fëmijët tuaj për botën në të cilën DO të rriten, jo për atë në të cilën ju dëshironi që ata të rriten.

Një djalë ka nevojë që mamaja e tij të modelojë se si duket një grua e shëndetshme

Oh, unë kam dështuar në këtë çështje në shumë raste. Depresioni im ka qenë një betejë lart e poshtë për mua; Fatkeqësisht, djali im i madh ishte në dijeni të kësaj. Ka disa gjëra që nuk mund t’i ndryshoni ose t’i rimarrëni në amësi, por gjithmonë mund të filloni të zbatoni kthimin e shëndetshëm në çdo moment. Djali juaj mund të martohet me dikë që është e ngjashme me ju. Është vetëm se si funksionojnë gjërat, kjo është arsyeja pse të jesh i shëndetshëm e bën atë edhe më të rëndësishme.

 

Share With:
Translate »
43 Views