5 shenja që tregojnë se nuk jeni gati për të pasur fëmijë

Para se të vendosim për të pasur fëmijë, duhet t’i bëjmë vetes një seri pyetjesh, sepse të jesh një prind është sinonim i lumturisë, por edhe duhet të heqësh dorë nga shumë gjëra.

Por çështjen e fëmijëve nuk mund ta diskutojmë me çdo njeri. Kjo sepse opinionet personale mbi çështje të tilla si arsimi, familja, kultura dhe madje edhe feja mund të ndryshojnë shumë.

Çështja e fëmijëve i prek të gjithë, por nuk trajtohet gjithmonë në të njëjtën mënyrë. Edhe sot ka njerëz që kanë qëndrime veçanërisht të ngurta, në të cilat etika dhe morali ndikojnë shumë. Për këtë arsye çdo person duhet të reflektojë seriozisht mbi mundësinë për t’u bërë prind.

Nëse keni një marrëdhënie të qëndrueshme, duhet të ndani mendimet tuaja për këtë çështje nëpërmjet një bisede të këndshme dhe pa humbur durimin; kjo mund të jetë një mënyrë e shëndetshme për të gjetur një pikë takimi.

Në të njëjtën kohë, të jesh kundër idesë për të pasur fëmijë, mund të jetë një problem i madh në qoftë se personi që ne ndajmë jetët tona planifikon të ketë fëmijë në të ardhmen e afërt ose të largët.

Megjithatë, kjo mënyrë e të menduarit nuk është një arsye e mjaftueshme për të vendosur të mos jetë e përshtatshme për prindërit. Sot do të paraqesim një sërë argumentesh, pak a shumë të thella, që mund të tregojnë nëse jeni gati për të pasur një fëmijë.

1.Doni rehatinë

Është e qartë se çdo person është unik dhe, edhe nëse ne të gjithë i ngjajmë njëra-tjetrës në aspekte të caktuara, gjithmonë do të ketë një karakteristikë të veçantë që na dallon nga fqinji ynë.

Sa i përket rehatisë, kjo është pikërisht ajo që ndodh. Secili prej nesh mund të identifikojë qetësinë me një gjë të caktuar dhe ta jetojë atë në mënyrë personale.

Nëse e lidhni rehatinë me heshtjen dhe qetësinë, fëmijët sigurisht nuk ju përshtaten. Pa dyshim, kjo është një arsye veçanërisht e fortë dhe rikonfirmon konceptin e mosdurimit të një fëmije në shtëpi që bërtet vazhdimisht. Në fund të fundit, qetësia nuk është e negociueshme, të paktën jo në këtë situatë.

2.Ju pëlqen të lexoni

Sa i përket leximit, një kontekst paqësor është i nevojshëm për t’u kushtuar veten më të mirëve. Në përgjithësi, njerëzit që duan të lexojnë një libër të mirë kërkojnë hapësira të heshtura dhe të këndshme, për shembull bibliotekën brenda së cilës, si rregull i përgjithshëm, kërkon sa më shumë heshtje të jetë e mundur. Kështu që është veçanërisht e vështirë për një fëmijë, veçanërisht një fëmijë i porsalindur, që të kontribuojë në heshtjen ose qetësinë e nevojshme për të vlerësuar librat ashtu siç dëshirojmë. Nëse ky është rasti juaj, ndoshta është më mirë të presësh.

3.Nuk keni afrimitet me fëmijët

Pas leximit të kësaj pike, ndoshta të tjerët do të duken të tepërt për ju. Në të vërtetë, çfarë motivesh të tjera kërkojmë të mos kemi fëmijë kur nuk ndiejmë ndonjë ndjeshmëri për të vegjlit?

Në fakt, shumë njerëz nuk kanë ndonjë lidhje me fëmijët. Për shembull, nëse një i afërm na beson fëmijën e tij, nuk mund ta kuptojmë apo komunikojmë me të, me sa duket nuk ka kimi. Për këtë arsye, ndoshta nuk është një ide e shkëlqyer për të pasur një fëmijë, të paktën për momentin.

4.Shtatzënia ju shkakton vuajtje

Ne flasim për shtatzënitë e njerëzve rreth nesh. Para një gruaje shtatzënë, njerëzit zakonisht reagojnë në një mënyrë të butë dhe mbrojtëse.

Nëse, nga ana tjetër, ka një reagim të kundërt në ju, është e mundur që ju të mos doni të mbeteni shtatzënë, e mos të keni fëmijë. Përveç kësaj specie të neveritjes, mund të përjetohet edhe njëfarë ankthi dhe shqetësimi; nëse imagjinoni veten në një gjendje të tillë nuk është e këndshme, është një arsye e mirë për të mos pasur fëmijë në këtë moment.

5.Gjendja ekonomike nuk është e qëndrueshme

Ekziston edhe mundësia që ndiheni mirë me fëmijët dhe besoni që do të jeni një prind i mirë ose e imagjinoni veten në shtëpi duke u kënaqur me fëmijët.

Diçka, megjithatë, mund ta shkatërrojë këtë fantazi të bukur. Të kesh probleme ekonomike është një nga arsyet kryesore pse shumë njerëz nuk e ngrenë një familje edhe nëse duan.

Nëse nuk keni një ekonomi të qëndrueshme, bëhet shumë e vështirë të vendosni të keni fëmijë dhe, edhe nëse ka disa përjashtime, jeta për këto familje nuk është e lehtë.

Sa më shumë që ne mund të dëshirojmë për një fëmijë, ideale është që të kemi një situatë të qëndrueshme ekonomike në mënyrë që të mos humbasim asgjë.

Share With:
Translate »
689 Views