60 fëmijë indian vdesin në spital çdo ditë

Të paktën 60 fëmijë, shumë prej të cilëve ishin të porsalindur, kanë vdekur në spitalin shtetëror Baba Raghav Das Medical College në Gorakhpur.

Sipas raportimeve paraprake mendohet se shkak i kësaj tragjedie është mungesa e furnizimit me oksigjen dhe injeksioneve në spitalin e pediatrisë. Sipas raportimeve nga mediat indiane firma që furnizonte  spitalin me oksigjen ka ndalur furnizimet sepse nuk ishin paguar faturat e mëparshme.

Qeveria ka urdhëruar hetim të menjëhershëm për numrin e madh të vdekjeve, por mohoi raportimet se vdekjet ishin shkaktuar nga mungesa e oksigjenit pasi spitali furnizohej nga firma të tjera.

Kryeministri Yogi Adityanath kishte vizituar spitalin vetëm dy ditë më parë dhe inspektoi pavijonin e pediatrisë.

Share With:
Translate »
875 Views