Alkol gjatë shtatzanisë? Kujdesi që duhet të tregojnë nënat e reja

Gratë këshillohen të shmangin të gjitha llojet e alkoolit kur janë shtatzënë – por ai rekomandim është më pak i bazuar në të dhëna shkencore dhe më shumë i bazuar në principin se më mirë më sigurt, sesa të pendoheni.

Sipas një analize të publikuar në revistën “BMI Open”, është befasuese se sa pak dëshmi ka që sugjerojnë se konsumimi i lehtë apo i herëpashershëm i alkoolit gjatë shtatzënisë e dëmton foshnjën në bark.

Ky në fakt është lajm i mirë për gratë të cilat së shpejti presin të bëhen nëna, e që herë pas here në mënyrë tinëzare e konsumojnë nga një gotë verë: hulumtimet e mëhershme kanë sugjeruar se 40 për qind e grave australiane konsumojnë alkool gjatë shtatzënisë.

Pra, ekspertët thonë se ekzistojnë dëshmi të forta të cilat e dëshmojnë faktin se konsumimi i sasive të mëdha të alkoolit e dëmton beben dhe sjellë pasoja shëndetësore për të, megjithatë nuk ka ende dëshmi të forta për ndikimin e konsumimit të vogël të alkoolit te fëmijët.

Share With:
Translate »
919 Views