Analiza e ADN-së në arushin prej pelushi zbulon përdhunuesin shqiptar, gjykata e dënon me 8 vite burg (emri)

Një përdhunues, i cili u kap pasi detektivët gjetën ADN-në në një arush pelushi që ai përdori gjatë sulmit të neveritshëm, është dënuar me tetë vjet burg.

Viktima, e cila është rreth të 50-tave, përdori lodrën e butë për të shtyrë 64-vjeçarin Bardhyl Mustafaj gjatë sulmit të ndodhur në maj 2019. Shkencëtarët mjeko-ligjorë ishin në gjendje të mblidhnin prova jetike të ADN-së nga lodra që e lidhte Mustafajn me krimin dhe lejoi një juri ta dënonte atë për përdhunim.

Një gjykatë dëgjoi se Mustafaj ishte i njohur për viktimën e tij dhe kishte vizituar shtëpinë e saj në Hampstead Heath, në veri të Londrës për të rregulluar një llambë në maj 2019. Ai u dënua për katër akuza për përdhunim në Gjykatën e Wood Green Crown. Mustafaj deklaroi se ishte i pafajshëm dhe u dënua pas një gjyqi. Ai u burgos për tetë vjet pas një seance të premten (19 janar).

Detektivi hetues Sem Orchard tha: “Së pari do të doja të përgëzoja viktimën për guximin e tij në raportimin kaq të shpejtë të këtij krimi; ajo kaloi sprovën më të tmerrshme”

 

 

“Kjo i lejoi oficerët të shkonin menjëherë në punë, duke analizuar mjekësisht skenën e krimit, duke mbledhur një sërë provash të ADN-së, duke intervistuar dëshmitarë të mundshëm dhe duke gjetur të dyshuarin. “Vëmendja e tyre e pamëshirshme ndaj detajeve nënkuptonte se asnjë gur nuk mbetej pa lëvizur.”

Share With:
Translate »
48 Views