Apnea e parakohshme, një nga katër çështjet që mund të përballen foshnjet e porsalindura

Foshnjet e porsalinduar mund të përballen me disa probleme shëndetësore.

Ndër këto probleme shëndetësore, me të cilat të porsalindurit mund të përballen janë apnea e parakohshme, verdhëza, sindroma e distresit respirator dhe refluksi shkruan Very Well Family, transmeton Gazeta Shneta.

Apnea e parakohshme

Për shkak se truri dhe mushkëritë e foshnjeve nuk janë plotësisht të zhvilluara, apnea ose periudha kur frymëmarrja ndalet, ndodh në 85% të rasteve tek foshnjet e parakohshme.

Verdhëza

Verdhëza është lëkura e zverdhur që shkaktohet nga bilirubina, produkt i qelizave të kuqe të gjakut.Kjo gjendje prek rreth 80% të foshnjeve të porsalindura.

Sindroma e distresit respirator

Sindroma e distresit respirator prek deri në 43% të foshnjeve të parakohshme.

Refluks

Sëmundja e refluksit gastroenzofageal (GERD) prek gjysmën e foshnjeve të parakohshme.Foshnjet mund të përballen me pneumoni dhe humbje të peshës.

Share With:
Translate »
35 Views