Baballarët, “fajtorë” për diabetin dhe obezitetin e fëmijëve

Regjimi i të ushqyerit, pesha e trupit dhe gjendja shëndetësore e baballarëve në kohën e ngjizjes mund të ndikojnë në obezitetin e pasardhësve të tyre. Një fakt i tillë bëhet i ditur nga një studim i fundit i Universitit të Zelandës së Re Jugore në Australi. Kërkimi tregon se baballarët obezë (tepër mbipeshë) shkaktojnë alternim gjenetik në metabolizmin e fëmijëve të tyre: pankreasit dhe shtresës dhjamore. Bëhet fjalë për një alternim shumë të lidhur me rrezikun që fëmijët e tyre kur të rriten të bëhen diabetikë dhe obezë.

Share With:
Translate »
729 Views