Dhimbja e barkut tek foshnjat: Ja çfarë duhet të bëni

Foshnja e porsalindur mund të ketë periudha të të qarave. Për asnjë arsye të dukshme ai ose ajo qan sikur ndien dhimbje. Metodat e zakonshme të ngushëllimit nuk funksionojnë shumë mirë.

Si prind i çdo të porsalinduri do të ju tregojë, ka pak gjëra më keq se një fëmijë me dhimbje barku.

Ndërsa ajo bërtet në mënyrë të pandërgjegjshme, nëna dhe babai bëjnë gjithçka për të lehtësuar të voglin e tyre, shpesh duke kërkuar në mënyrë të furishme internetin ose duke i pyetur miqtë dhe gjyshërit duke kërkuar këshilla nga këta njerëz.

Sipas Klinikës Mayo, dhimbjet e barkut përkufizohen si qarja për  më shumë se tre orë në ditë, tre ditë në javë për më shumë se tre javë në një foshnje të shëndetshme të ushqyer mirë.

Rreth 25 për qind e foshnjave e kanë këtë lloj të dhimbjeve në fillimet e saj.

Share With:
Translate »
657 Views