Dogji 48.000 hektarë pyje, adoleshenti duhet të paguajnë 37 milionë dollarë

Një adoleshent që i vuri padashje flakën pyllit piktoresk të Gorge River Gorge në Oregon duhet të paguajë një dëmshpërblim prej 37 milionë dollarë deri në dekadën e ardhshme.

Gjyqtari i qarkut të qarkut Hood River John A. Olson mori vendimin të hënën duke thënë se me dëmshpërblimin do të mbulohen shpenzimet e zjarrfikësve, riparimet dhe restaurimi i zonës si edhe për rregullimi  i shtëpive të dëmtuara.

15-vjeçari nga Vancouver, Washington, pranoi se kishte vënë zjarrin pyllit dhe tha se hodhi dy fishekzjarre në Eagle Creek Canyon në 2 shtator, kur flakët filluan të përhapeshin shpejt.

Autoritetet mbajtën identitetin e djalit, dhe atë të familjes së tij, sekret për shkak të reagimit të ashpër publik.

“Kjo është një traumë për të,”-tha nëna e tij në rusisht, duke pranuar: “Ishte gabimi i tij”.

Zjarri shkaktoi evakuime, bllokimin e një autostrade të madhe ndërshtetërore dhe shkatërrim në një atraksion të madh turistik në natyrë.

Sipas urdhërit të gjyqtarit djali mund të krijojë një plan pagese edhe pse pagesa mund të ndërpritet pas 10 viteve përsa kohë që ai respekton, plotëson provën dhe nuk kryen krime të tjera.

Në një seancë javën e kaluar, avokati i djalit kërkoi një dënim të arsyeshëm dhe racional, duke e konsideruar shumën prej 37 milionë dollarë, një shumë absurde për fëmijën.

Share With:
Translate »
584 Views