“Dua të vendos aplikacionin e gjurmimit në telefonin e një fëmije 27-vjeçar – disa mendojnë se nuk kam të drejtë”

Si prind, është normale të shqetësoheni për fëmijët tuaj dhe për atë që mund të bëjnë kur nuk janë me ju, por është e rëndësishme t’i lejoni ata të kenë një nivel pavarësie për t’i ndihmuar ata të rriten si njerëz. Por një nënë ka thënë se është aq e shqetësuar për vajzën e saj sa po mendon ta bëjë atë të instalojë një aplikacion gjurmimi në telefonin e saj në mënyrë që të mund të shohë se ku është e bija në çdo moment – edhe pse ajo është 27 vjeçe.

Mamaja shpjegoi se vajza e saj do të udhëtojë për disa muaj në Azi dhe dëshiron që ajo të ketë një gjurmues në telefonin e saj në mënyrë që të sigurohet se është e sigurt ndërsa është jashtë vendit. Ajo gjithashtu pohoi se “nuk mund ta imagjinojë problemin” me shikimin e çdo lëvizjeje të fëmijës së saj të rritur dhe tha se dëshiron të përpiqet dhe “të bindë” vajzën e saj të shkarkojë aplikacionin pasi ajo fillimisht “thjesht qeshi” për këtë.

Në një postim në Mumsnet, ajo tha: “Vajza ime do të udhëtojë së shpejti për 6-9 muaj afërsisht. Ajo do të shkojë në Bangkok për të filluar, Vietnam e kështu me radhë. Ajo është 27 vjeçe. Kështu që dje përmenda një aplikacion gjurmues pasi një shoqe ma kishte sugjeruar dhe ajo vetëm qeshi. Mendoj se mund ta bind. Sugjerimet tuaja se si ta bindni atë do të ishin fantastike, ju lutem. Pse do të kishte gjasa që ajo të inatosej? Nuk mund ta imagjinoj problemin me të.”

Shumë komentues në postim u hutuan nga dëshira e mamasë për të vendosur një aplikacion gjurmimi në telefonin e vajzës së saj, pasi disa prej tyre thanë se ajo nuk kishte “të drejtë” ta bënte këtë – veçanërisht kur vajza e saj është e rritur.

Një person tha: “Ajo është e rritur. Duhet ta lini të jetë e pavarur. Nuk ka absolutisht asnjë mënyrë në ferr që unë të lejoj dikë të më gjurmojë ashtu dhe kjo thjesht do t’ju ushqejë ankth.”

Ndërsa një tjetër shkroi: “A e ke seriozisht, nuk ke të drejtë ta bësh këtë”.

Dhe një tjetër postoi: “Ajo dëshiron privatësinë e saj dhe është e rritur. Duhet ta respektosh këtë. Unë e kuptoj që do të shqetësohesh ose do të shpenzosh kohë duke pyetur veten se ku është ajo, por ajo nuk është një para-adoleshente, që është e re për të dalë vetëm, kështu që mos e detyroni ta bëjë.”

Burimi mirror.co.uk /Revista Psikologji

Share With:
Translate »
53 Views