E ëma e shiti tek banda e drogës, historia e trishtë e vogëlushes

Vajza, e njohur vetëm si Anabelle, jetonte si një skllave me të gjitha paratë që ajo merrte nga tregtarët e drogës që e mbanin rob.
Një vajzë pesëvjeçare e detyruar të lypë në rrugë nga trafikantët që e rrihnin atë në mënyrë të vazhdueshme që ajo të bënte më shumë para u shpëtua nga një i huaj i sjellshëm.  
Vajza tmerruar, i cili gjithashtu vuan nga një gjendje e rrallë gjenetike, jetoi si skllave.
Ajo u shit në një bandë nga nëna e saj, e cila nuk mund të përballonte kujdesin për të.
Ata shfrytëzuan pamjen e Anabelle pasi sindroma Crouzon e la atë me sy të fryrë.
Por tani ajo është marrë nga një organizatë që shpëton djemtë dhe vajzat e kapura në shfrytëzimin e fëmijëve.
Historia e saj preku zemrën e Gonzalo Erize, një argjentinas që punonte për Fondacionin Kalipay Negrense.
Ai u bë mik i Anabelle dhe qëndroi pranë anës së saj ndërsa ajo kishte një operacion për të lehtësuar efektet e Sindromës Crouzon.
Gonzalo tha: “Njerëzit përgjegjës për kujdesin e saj më thanë se ajo u zgjua gjatë natës, duke bërtitur nga ankthet e së kaluarës.
“Por unë isha aty gati t’i jepja Anabellës mundësinë për një jetë më të mirë, ku mund të luante pa dhimbje dhe të jetonte denjësisht”.
Anabelle lindi në varfëri në qytetin e Bacolodit – ironikisht, i quajtur “Qyteti i buzëqeshjeve” – në bregun veriperëndimor të Negros Island në Filipine.
Nëna e saj nuk mund të kujdesej për Anabellën dhe gjashtë vëllezërit e motrat e saj kështu që ajo shiti vajzën e vogël në një bandë droge.
Gjendja, e quajtur edhe dysostosis kraniofaciale kongjenitale karakterizohet nga keqformime të kafkës që kufizojnë zhvillimin e fytyrës dhe trurit.
Anabelle nuk ishte në gjendje t’i mbyllte sytë për të fjetur, gjë që e linte vazhdimisht të lodhur.
Në rrugë ajo shoqërohej nga një grua që pretendonte të ishte nëna e saj.

Share With:
Translate »
1128 Views