E largojnë djalin nga shkolla, kishte në klasë një shok që vishej me fustan

Një djalë 6-vjecar është larguar nga shkolla pasi në klasën e tij ishte një tjetër nxënës që vishej me fustan.

Prindërit e tij ishin shumë konfuzë kur duhet ti përgjigjëshin djalit që i pyeste vazhdimisht për nxënësin që vishej si djalë dhe si vajzë.

Shkolla u justifikua duke thënë se është e nevojshme që të respektohet diversiteti i të gjitha llojeve. Cifti beson se institucioni duhet të ishte konsultuar me gjithë prindërit për këtë gjë.

“Nëse një fëmijë dëshiron ta bëjë këtë, atëherë ne duhet ta pranojmë,” – ka thënë mamaja e djalit, Sally Roëe për BBC, ndërsa emri i shkollës nuk është bërë i ditur.

Prindërit e vogëlushit insistojnë se veprimi i fëmijës që vishet si vajzë bie në kundërshtim me besimet e tyre fetare dhe ata kërkojnë sfidë ligjore kundër veprimeve të shkollës.

Share With:
Translate »
700 Views