Ekspertët zbulojnë lidhjen e 7 Xhuxhave me kokainën

Në çdo fundvit, ka qenë traditë në televizione të transmetojnë filma klasikë me kartonë, ku më i famshmi është Borëbardha me 7 Xhuxhat, një film i Disney i konsideruar për të gjithë familjen.

Por, sipas disa ekspertëve, emrat e personazheve fshehin referenca për kokainën. Për shembull, kur provoni kokainën për herë të parë, ndiheni të pafat që në anglisht quhet Dopey, një nga 7 xhuxhat.

Megjithatë, një tjetër personazh si Grumpy është gjithmonë i mërzitur dhe i nevrikosur, që nënkupton një person që ka shqetësime të vazhdueshme me kokën.

Ndërkohë, Sneezy teshtin vazhdimisht, duke nënkuptuar një hundë të rrënuar nga kokaina. Edhe Bashful dhe euforia e Gongolo (i lumtur), konsiderohen si pjesë e abuzimit me lëndën e bardhë.

Dituria e Doc? Një referencë e qartë ndaj ndjenjës së plotfuqishmërisë që i përshkon ata që janë të varur nga kokaina. Faza e fundit e varësisë, që është mpirja, përfaqësohet nga personazhi Pisolo (i përgjumuri).

Share With:
Translate »
562 Views