Fakte të padëgjuara më parë rreth ushqyerjes me gji

Për arsye të panjoura ende, qarkullojnë në bisedat e nënave të reja mendime jo të vërteta rreth gjidhënies. Ato zakonisht e kanë zanafillën që në shtatzëni, për të vazhduar edhe pas saj. Janë pikërisht këto mendime që zakonisht çojnë në mosfunksionimin e gjidhënies.
1. Kush ka nevojë për palestër? Ushqyerja e vazhdueshme me gji djeg rreth 500 kalori në ditë.
2. Nuk është gjithmonë e lehtë për t’u mësuar, por është instinktive. 
3. Pothuajse dy të tretat e nënave prodhojnë më shumë qumësht në gjoksin e tyre të djathtë 
4. Qumështi i gjirit mund të dalë prej 10 deri në 20 poreve dhe jo vetëm një. 
5. Madhësia e gjoksit nuk ndikon në sasinë e prodhuar të qumështit. 
6. Implantet nuk ndikojnë në gjidhënies. Shumica e grave me implante të gjirit janë në gjendje të ushqejnë me gji.
7. Ushqyerja me gji nxit çlirimin e oksicitinës, një hormon lumturie. 
8. Në vitet ’60 dhe ’70 kanë ushqyer me gji vetëm 25% e nënave të reja. 
9. Fëmija do të ndjejë shijet e reja të ushqimit përmes regjimit ushqimor të nënës. 

Living

Share With:
Translate »
794 Views