Foshnjat flenë më mirë larg dhomës së prindërve

Foshnjat që flenë në dhoma të ndara me prindërit e tyre, kanë orë gjumi më të hershëm, kanë më pak kohë për të qeshur dhe flenë shumë më shpejt.Kështu thotë studimi i ri nga spitali i fëmijëve i Filadelfias, ku konfirmon po ashtu se fjetja e fëmijëve larg dhomës së prindërve i bënë ata të bëjnë gjumë më të shëndetshëm. Tutje thuhet se foshnjet gjithashtu kanë më pak të ngjarë të kërkojnë ushqim gjatë natës. Por ky zbulim del në kundërshtim me udhëzimet e Akademisë Amerikane të Pediatrisë (AAP), e cila rekomandon që foshnjat të flejnë në të njëjtën dhomë si prindërit e tyre për të paktën gjashtë muajt e parë për të zvogëluar rrezikun e sindromës së papritur të vdekjes së foshnjave (SIDS).

Share With:
Translate »
1053 Views