Fotografitë e fëmijëve që tronditën botën

A e keni parë ndonjëherë ndonjë fotografi që ishte më e fuqishme sesa çdo fjalë e mundshme? Fotografi të tilla nuk bëhen shpesh, por kur bëhen, qëndrojnë për një kohë të gjatë. Pasi t’i shihni këto foto, nuk do ta shihni më botën me sy të njëjtë. 

“Më merr dhe mua babi”, Claude P. Dettloff (Kanada, 1 tetor, 1940)

 Një pesë vjeçar duke pirë duhan në komunitetin Gipsi, Francë Juglindore

Nëna ribashkohet me vajzën pasi shërbeu në Irak për shtatë muaj

Kontrasti mes babait dhe djalit (1949 vs 2009)

 Realiteti i tmerrshëm i dorës së një djali të uritur

Pasojat e një cikloni në Mainmar, 2008. Një nga miliona njerëzit e pastrehë

 Një vogëlush duke tërhequr babin e atij alkoolik, në përpjekje për ta ngritur atë në këmbë

 Një djalë i zhytur në pikëllim, pasi mësoi se vëllai i tij është vrarë

 Një 12-vjeçar nga Brazili me emrin Diego Frazao Torquato, duke qarë përderisa i bie violinës në funeralin e mësuesit të tij. Një mësues i cili ia mësoi atij fuqinë e muzikës kundrejt dhunës dhe varfërisë

Një vajzë e vogël siriane, një nga fotografitë më të fuqishme të krizës së refugjatëve sirianë

Share With:
Translate »
1194 Views