Gjërat që nuk i prisja me fëmijën e parë, edhe pse punoj në shëndetësi

Duke qenë nënë për herë të parë, kishte aq shumë gjëra që nuk i dija për lindjen derisa e jetova atë përvojë. Edhe pse isha vetë profesioniste në fushën e shëndetësisë, isha ende e “verbër”. Çdo ditë marr mesazhe nga nëna që përjetojnë të njëjtën gjë. Pra, për të ndihmuar komunitetin tonë të jetë më i përgatitur, ky postim është një përmbledhje e të gjitha gjërave që “verbuan” shumë nëna (nga mesazhet e mia) gjatë përvojës së tyre të lindjes.

Nuk është dashuri me shikim të parë për të gjitha, dhe kjo është në rregull.

Një epidural mund të mos e largojë të gjithë dhimbjen. Disa nëna do të ndiejnë ende pak dhimbje në pika të caktuara, pavarësisht se sa i mirë është epidurali ose sa ilaç ka.

Të tjerët mund t’ju tregojnë shumë më tepër anën e frikshme të historive të tilla dhe do të dëgjoni shumë më pak për anën e mirë. Por duhet të dini se çdo eksperiencë është individuale.

Pasi të lindë bebi, ju duhet të lindni ende placentën. Edhe pse nuk dhemb aq shumë sepse nuk ka kocka, ju do të ndjeni përsëri presionin e saj që po kalon.

Njerëzit shpesh harrojnë është se shëndeti mendor përbën një pjesë të të qenit i shëndetshëm, kështu që nëse përjetoni trauma të lindjes, një pjesë e shërimit tuaj pas lindjes duhet të fokusohet në trajtimin e asaj traume.

Mund të bëni një prerje cezariane në mëngjes dhe të jeni zgjuar atë natë.

Nëse keni një prerje urgjente cezariane dhe keni nevojë për anestezi të përgjithshme, bebi juaj nuk do të jetë aty me ju. Mamia do t’ua sjellë kur të zgjoheni.

Nëse keni gjakderdhje shumë pas lindjes ose keni shumë sekrecione, do t’ju duhet të shkoni te mjeku për ta kontrolluar.

Jashtëqitja e parë pas lindjes nuk është kurrë aq e keqe sa prisni.

Të kërkosh ndihmë nuk është shenjë dobësie.

Do të harroni dhimbjen, gjakun, rraskapitjen. Por ju do të mbani mend dashurinë, përqafimet e të porsalindurve dhe mënyrën se si ekipi juaj i lindjes ju bëri të ndiheni, dhe shpresoj me gjithë zemrën time që nuk ishte asgjë më pak se një perëndeshë e fuqishme lindëse.

Share With:
Translate »
44 Views