Gjyshi dhe gjyshja: prindërit e dytë, një dhuratë e paçmuar për fëmijët

Gjyshërit janë prindërit e dytë të fëmijëve tanë, sepse askush si ata nuk i mbron, edukon dhe bën të lumtur. Ata janë figura themelore dhe janë gjithmonë aty, të gatshëm për të plotësuar ditët e fëmijëve me dashuri.

Roli i gjyshërve në edukimin e fëmijëve është thelbësor dhe i domosdoshëm. Përvoja e tyre, vlera e mësimeve të tyre, dashuria dhe vlerat familjare që ato ofrojnë për nipërit e mbesat janë thelbësore për formimin e karakterit të tyre.

Gjyshi: babai që mbron. Me siguri ju ka ndodhur që, pasi i keni qortuar fëmijët tuaj, vrapuan për t’i treguar gjyshit të tyre se çfarë ndodhi me qëllimin specifik për t’u ngushëlluar. Nga këndvështrimi prindëror ne e dimë se nuk është një sjellje për t’u duartrokitur, por është një situatë që i bën njerëzit të buzëqeshin, duke e ditur se fëmija po mëson të mbrojë veten dhe se ai e di se ai ka një aleat besnik, gjyshin e tij.

Gjyshi jep dashuri, mbrojtje, përdor fjalë të ëmbla: ai ka një përgjigje për çdo pyetje. Gjyshi është një burim energjie pozitive, ai mund të jetë një edukator i ëmbël, por edhe një shok loje, ai nuk ndjen presionet e edukimit dhe është një thesar i vërtetë për familjen.

Gjyshja: nëna që mbështet. Gjyshja është nëna që gjithmonë i ka krahët e saj hapur për të ngushëlluar nipërit e mbesat kur është e nevojshme. Ajo ka një fuqi magjike që qetëson çdo dhimbje. Gjyshja është një figurë që, përtej ndihmës praktike për prindërit, u ofron nipërve fëmijëve mundësinë për të krijuar përvoja dhe kujtime që do t’i shoqërojnë gjatë gjithë jetës së tyre dhe t’i bëjnë ata të rritur më të mirë.

Gjyshërit, prindërit e dytë të fëmijëve tanë, bëhen me durim dhe tolerancë. Për ta nuk ka “asnjë ditë”, siç mund të ndodhë me prindërit, që nuk kanë kohë për të luajtur ose për të ndarë momente të kohës së lirë. Të kesh gjyshërit me të cilët mund të ndash rritjen e fëmijëve tuaj është një dhuratë e vërtetë e jetës, për ty dhe për ta.

 

 

Burimi / www.rimedio-naturale.it

Share With:394 Views