Gjyshja u lë amanet një arkë, familjarët surprizohen nga ajo që gjejnë

Kur një person i dashur vdes ne duhet ta kalojmë edhe procesin e dhimbshëm, por të nevojshëm, që është sistemimi i gjërave që ai/ajo ka lënë pas. Ndodh ndonjëherë që gjejmë gjëra që na lënë më shumë se të befasuar.

Kjo ka ndodhur me një familje që në mesin e gjërave personale të gjyshes së sapo vdekur. Ata zbuluan një arkë të madhe e cila peshonte jo më pak se 900 kg dhe brenda kishte diçka që ata kurrë nuk e kishin imagjinuar.

Ata kërkuan dhe provuan fjalëkalime për të hapur arkën, or ai ishte i shkruar në të njëjtin garazh dhe kjo pamundësonte hapjen nga çdokush, por vetëm nga familjarët.

Brenda arkës kishte qese plot me monedha dhe një armë. Por nuk ishin monedha dosido, ishte një koleksion që do të habiste çdo nimizmat.

Kishte rreth 800 monedha argjendi, disa prej tyre të marra në treg në të fillim të shekullit XIX , shumë ishin 1 dollarshe, e natyrisht sot vlera e tij është shumë e ndryshme nga 126 vjet më parë.

E gjithë vlera e monedhave është vlerësuar më shumë se 15.000 dollarë.

Por, përveç monedhave ishin edhe dy armë, një pushkë Winchester 30-30 e kalibrit 410 dhe një 1894 dhe gjithashtu posedonte lejet e duhura për mbajtjen e dy armëve.

Gjyshja iku, por u kishte lënë një thesar të mahnitshëm duke menduar për brezat pasardhës.

      

Share With:
Translate »
843 Views