Historia triumfuese e Cody Hall, vajzës që pas 18 vitesh fitoi betejën me tumorin në fytyrë dhe gjeti lumturinë

Cody Hall erdhi në botë me një deformim të anës së majtë të fytyrës. Kur ishte një vjeç, prindërit bënë thirrje për para për të nisur operacionet. Mjekët kishin diagnostikuar një hemangioma: një tumor në anën e majtë të fytyrës. Kanë kaluar 25 vjet që nga ajo diagnozë. Por kur, pak ditë më parë, Cody u martua me Kishën e Shën Mikaelit në Great Oakley, Northamptonshire (Britani e Madhe), e vetmja veçori e veçantë në fytyrën e saj ishte një buzëqeshje e lumtur. E reja në fakt ka bërë 18 operacione në 14 vjet , por më në fund ka arritur t’i thotë lamtumirë masës së tumorit. Operacioni i parë është bërë kur ajo ishte vetëm 1 vjeç. Tumori ka sulmuar fytyrën e Codyt që kur ishte foshnje në mitrën e nënës. Kur u lind në vitin 1992 , ajo e kishte tashmë anën e majtë të fytyrës të deformuar. Mjekët thanë se asgjë nuk mund të bëhet, të paktën derisa fëmija të ishte gjashtë vjeç. Por, prindërit nuk lejuan të dekurajoheshin nga kjo diagnozë. Dhe pas disa studimeve, kuptuan se një mjek në Shtetet e Bashkuara ishte në gjendje të punonte me keqformime të rënda të fytyrës. Prindërit nuk mund të përballonin ndërhyrjen dhe vendosën të apelojnë në Evening Telegraph. Për disa ditë, u mblodhën 230,000 paund . Cody ka duruar liposuction, rhinoplasty, kirurgji në sy. Një udhëtim i dhimbshëm, por që e ka rikthyer Codyn në një jetë normale. Pak ditë më parë vajza u martua. Ajo dhe bashkëshorti i saj, Lewis, janë së bashku prej 8 vitesh “Ajo që unë do të doja t’u thosha njerëzve është se ekziston fundi i lumtur “, thotë ajo. Dhe Cody, e buzëqeshur në veshjen e saj të bardhë, është një provë.

Share With:
Translate »
707 Views