Ja çfarë i ndodh bebit kur thith gishtin e tij, mënyrat për t’ja eleminuar këtë ves

Gjatë përditshmërisë shohim shumë fëmijë të cilët thithin gishtin e tyre, ndërsa pasojat shihen më vonë, pa e kuptuar fare… Kur fëmija fillon të thith gishtin e tij, forma e gojës dhe e dhëmbëve ndryshon.  Nga thithja e gishtit në vegjëli, njerëzt përjetojnë pasojat në këtë mënyrë: nuk mund ta mbyllin gojën, dhëmbët çrregullohen, duke i dalë dy të përparshmit jashtë buzëve dhe duke iu rritur më shumë se normalja.

 

Mirëpo si duhet të parandaloni këtë ves?Fëmijën tuaj duhet ta hutoni për një kohë me lodra, ashtu që ai të mësohet ta bëjë shprehi lojën me lodra dhe ta harrojë shprehinë e thithjes së gishtit, ndërsa më vonë duhet që të jetë mbështetja maksimale për të, në mënyrë që mos t’i kthehet më. Shikoni videon për më shumë.

 

Share With:
Translate »
943 Views