Kjo është mosha kur fëmijët lejohen të hanë luleshtrydhe

Luleshtrydhet janë të shijshme. ndërsa janë të pasura edhe me multivitamina dhe minerale. Por pastaj, ka dilemën e zakonshme prindërore: A janë luleshtrydhe të dëmshme për foshnjat? A mund të bëhen alergjike ndaj luleshtrydheve?

Luleshtrydhet duhet t’iu prezantohen foshnjave vetëm pas 12 muajsh, së bashku me ushqime të tjera që kanë potencial për të shkaktuar një reaksion alergjik.

Megjithëse luleshtrydhet fajësohen për reaksione alergjike tek foshnjat, ato nuk janë aq alergjike dhe rrallëherë shkaktojnë reaksion alergjik.

Luleshtrydhe bëhen një shtesë të madhe në dietën e foshnjës pasi ofrojnë disa përfitime shëndetësore, në mesin e të cilave hyjnë forcimi i sistemit të imunitetit, përmirësimit të qarkullimit të gjakut, forcimin e eshtrave, hidratimin e organizmit etj.

Nëse dyshoni se fëmija juaj po krijon një reaksion alergjik, atëherë mos i ushqeni ato me luleshtrydhe dhe dërgojini ata tek mjeku menjëherë.

Share With:
Translate »
1116 Views