Kujdes me këtë lloj të ushqimit, shkakton pagjumësi tek bebet

Dr Jennifer Cohen është një nutritionist, dietolog dhe nënë e dy fëmijëve. Ajo shpjegon rreziqet në studimin e fundit që sugjeron se foshnjat më të gjata flenë më shumë.

Gjatë muajve të parë  të netëve pa gjumë dhe 45 minuta të gjumit pas dy orësh duke u ushqyer, do të kisha bërë gjithçhka që do të mundesha për të pasur edhe pesë minuta më shumë gjumë.

Studimi i ri që sapo është botuar rreth ngrënies së ushqimeve të forta tek bebet duket si një lehtësim i mirëpritur për prindërit e privuar nga gjumi. Ky studim i ri krahasoi foshnjat të cilët u jepeshin ushqime të ngurta në rreth gjashtë muaj me foshnjat të cilëve u ishte dhënë lëndë e parë në rreth tre muaj.

Prandaj duhet të keni kujdes që jo t’i jepni ushqim të ngurta në fillimet e para të bebes për shkak se ndikon shumë tek gjumi juaj.

Kjo mund të shkaktojë probleme të tilla me aftësinë e një fëmije për të rregulluar oreksin e tyre kur ata  janë më të mëdha. Nëse një fëmijë nuk mësohet se çfarë do të thotë uria, kjo mund të çojë në çrregullime të mëtejme.

Share With:
Translate »
691 Views