Lodra më e dashur e fëmijëve mbush 200 vjec

Kanë kaluar 200 vite që kur u krijua bicikleta për herë të parë, e cila quhej ‘hobby horse.’ Ato ishin të lira, të rehatshme dhe shumë të lehta në përdorim.

Mjafton të na kujtohet rrota e parë e madhe, ndërsa rrota e dytë e vogël dhe kuptojmë se sa kohë ka kaluar që kur është shpikur si mjet transporti. Më pas, u krijuan versione të tjera akoma më të thjeshta dhe shumë krijuese.

Bicikletat u provuan nëse mund të lëviznin edhe në ujë, ndërsa tani ciklizmi është një ndër sportet më të mëdha në botë. Bicikletat robotike po bëhen të njohura gjithashtu. ON

Share With:
Translate »
798 Views