Masazhoni këto pika presioni për të qetësuar foshnjën tuaj

Refleksologjia është arti i lashtë i përdorimit të pikave të presionit në të gjithë trupin për të lehtësuar dhimbjen dhe mund të jetë një alternativë e natyrshme për ata që kërkojnë të lehtësojnë dhimbjen. Shumica e njerëzve ndihmojnë të vegjëlit e tyre përmes refleksologjisë, sidomos kur bëhet fjalë për foshnjat që ende po përshtaten me botën e tyre të re.

Ka gjashtë mënyra për të ndihmuar të vegjlit tuaj me dhimbje. Ekspertët e refleksologjisë theksojnë se para fillimit të masazhit, foshnja duhet të jetë e relaksuar dhe të inkurajojë qarkullimin e gjakut përmes  fërkimit të këmbëve ose një banje të ngrohtë.

Dhimbje të kokës dhe dhëmbëve

Fëmijët shpesh kanë dhimbje të kokës dhe dhëmbëve. Nëse vini re se fëmija juaj ka këto dhimbje, masazhoni majat e gishtave të këmbëve të tyre!

Dhimbjet e sinusit

Dhimbja e sinusit mund të jenë të bezdisshme si një i rritur, por për foshnjat që nuk e kanë përjetuar kurrë më parë, mund të jetë agoni e pastër. Për lehtësim, masazhoni pjesën qendrore të gishtërinjve të fëmijës suaj.

Kraharor

Kur fëmija juaj kalon mbingarkesë në gjoks, lehtësimi mund të gjendet në putrën e këmbëve, vetëm poshtë gishtave dhe mbi hark. Ushtroni pak presion dhe masazh në lëvizje rrethore për të lehtësuar bllokimet dhe problemet e kollitjes.

Dhimbja e stomakut

Për fëmijët që vuajnë nga tronditje, spazma, ngushtësi dhe vështirësi në frymëmarrje, masazhoni qendrën e këmbës poshtë putrës ku fillon harku. Kjo zonë është e lidhur me Solar Plexus, një koleksion nervash midis stomakut dhe mushkërive

Dhimbja e barkut (e sipërme dhe e poshtme)

Për kapsllëk, urth dhe dispepsi, masazhoni hapësirën midis mesit të këmbës së fëmijës suaj dhe shputës së këmbëve të tyre. Nëse foshnja ka dhimbje nga gazrat dhe fryrja në zorrë, masazhoni mes mesit të këmbëve dhe thembrës.

Legeni

Foshnjat nganjëherë mund të rriten më shpejt se disa pjesë të trupit të tyre janë gati, dhe dhimbja në ijë mund të jetë një çështje e zakonshme. Fërkoj thembrën për të lehtësuar këtë problem!

Ndërkohë çështjet serioze gjithmonë duhet të konsultohen me një mjek specialist! Refleksologjia ju ndihmon në problemet e vogla gjatë ditës!

Përgatiti: Brikela Daci / Burimi / relieved.co

Share With:
Translate »
760 Views