Mënyra nr.1 për t’i bërë fëmijët tuaj më të zgjuar

Inteligjenca, e bazuar në kërkime, mund të rritet që në foshnjëri. Nëse po pyesni se si, ka shumë mënyra për ta prezantuar fëmijën tuaj me muzikën që në moshë të re.

Hulumtimet e fundit nga Universiteti i Kembrixhit japin përgjigjen më të thjeshtë për pyetjen që mundon pothuajse të gjithë prindërit, se si mund t’i bëjnë fëmijët e tyre më të zgjuar. Gjithçka që duhet për ta bërë këtë, sipas rezultateve, është një kartë anëtarësimi në bibliotekë.

Në fund të fundit, është shumë më e lehtë nga sa e kishit menduar, apo jo?

Gëzimi i librave të çon në një tru më të shëndetshëm

Ekipi që drejtoi hulumtimin shqyrtoi funksionin njohës dhe zhvillimin e gati 10,000 fëmijëve në Amerikë të moshës 9-13 vjeç dhe gjeti diçka të përbashkët.

“Studimi ynë tregon një marrëdhënie shumë pozitive midis një aktiviteti shumë argëtues dhe të thjeshtë dhe nivelit më të mirë njohës dhe arsimor të fëmijëve gjatë adoleshencës”, siç shpjegojnë autorët në The Conversation. Ky aktivitet nuk është gjë tjetër veçse leximi i këndshëm në fëmijëri.

Së bashku me funksionet e tyre njohëse, nivelet e tyre të shëndetit mendor ishin veçanërisht të ngritura, siç u gjet nga studimi. Nëse po pyesni se si vijnë kaq shumë përfitime nga leximi i librave, mjafton të thoni se “reagimi i fëmijëve për atë që kanë lexuar është çelësi për zhvillimin e një truri të shëndetshëm”.

Në të njëjtën kohë, fëmija në këtë mënyrë kultivon imagjinatën e tij, stërvit kujtesën dhe mëson të ushtrojë vetëkontroll si dhe të menduarit e fortë kritik. E gjithë kjo së bashku, e bën leximin mënyrën më ideale për ta bërë fëmijën tuaj më të zgjuar dhe një test do t’ju bindë!

Share With:
Translate »
63 Views