Mostra, përdhunoi 48 fëmijë dhe shantazhoi viktimat me ushqim qensh

Një nga pedofilët më pjellorë të Mbretërisë së Bashkuar shantazhoi viktimat e tij me kryerjen e veprimeve degraduese, të tilla si ngrënia e ushqimeve për qentë dhe shantazhe të tjera me fotot e tyre, u tha në gjykatë.

Matthew Falder, i diplomuar në Universitetin e Kembrixhit, pranoi kryerjen e 137 veprave penale në lidhje me 48 persona, përfshirë kryerjen e imazheve të pahijshme të abuzimeve me viktimat e tij.

Ai ka shpërndarë fotografitë në rrjetet e errëta në internet, ku përshkruhej përdhunimi dhe abuzimi.

Falder, 29 vjeç, nga Edgbaston, Birmingham, kishte grumbulluar kaq shumë vepra penale sa u deshën 35 minuta vetëm për t’u lexuar në sallën e gjyqit.

Hetuesi, i cili ndoqi veprimet e tij të paligjshme për të paktën tetë vjet, gjithashtu ka inkurajuar një të ri për të përdhunuar një djalë 4 vjeçar.

Prokurorët i thanë gjykatës se si ai vinte në shënjestër individë të “dobët”, duke përfshirë edhe adoleshentët anorexic, duke u paraqitur në internet si një artiste femër në depresion duke u ofruar atyre para për imazhe.

Përhapja e imazheve sipas hetuesve, kishte për qëllim denigrimin e viktimave dhe poshtërimin e tyre.

Pedofili u gjurmua dhe u arrestua në Universitetin e Birmingamit, ku po bënte një kurs pasuniversitar, më 21 qershor të vitit të kaluar.

Agjencia Kombëtare e Krimit (NCA) kërkoi ndihmë nga agjencia britanike e inteligjencës GCHQ, FBI e Amerikës dhe zbatimi i ligjit në Izrael, Slloveni, Australi dhe Zelandën e Re për të kapur shkelësin.

Tre nga viktimat e tij raportuan se kishin tentuar vetëvrasje pasi u nënshtruan trajtimit degradues. Duke përshkruar ndikimin e veprimeve të Falder, një nga viktimat e tij i tha gjykatës: “Ndihem i pistë, si mallra të përdorura.”

Gjyqi vazhdon.

Share With:
Translate »
610 Views