Nëna kujdes me veprime ndaj fëmijëve tuaj, këto janë rreziqet e mëdha shëndetësore që i shkaktoni

Nënat mendojnë se të mbash fëmijët afër vetes i ndihmon të vegjlit për një shëndet të mirë psikologjik dhe në fakt është e vërtetë, por ekspertët shpjegojnë disa rreziqe që shoqërohen me to.

Ata shprehen se dëshira për t’i pasur bebet pranë lidhet edhe me procesin e marrjes së fëmijës në krah, pozicioni ‘kangur’ teksa ecin në rrugë, pozicioni i duarve në trupin e fëmijës kur e përkëdhel etj.

1. Mbajtja e bebes nën sqetull

Nëna kujdes me veprime ndaj fëmijëve tuaj, këto janë

Kur mbani një fëmijë, është thelbësore që t’i mbani kokën. Të porsalindurit nuk kanë muskuj të zhvilluar të qafës. Ata mund të lëvizin papritmas kokën e tyre që mund të nënkuptojë vështirësi në frymëmarrje dhe lëndime nëse qafa e tyre nuk mbështetet siç duhet. Ata nuk janë në gjendje të mbajnë kokën deri në muajin e 4-6.

2. Mbajtja e fëmijës në pozicionin ‘kangur’

Nëna kujdes me veprime ndaj fëmijëve tuaj, këto janë

Sigurohuni që trupi i të mbështetet mirë në trupin tuaj. Kurrë mos e mbani foshnjën në një pozicion të drejte kokën dhe krahët, por këshillohet ta vendosni me krahë të hapur dhe kokën në pozicion anësor që rrugët e frymëmarrjes dhe pozicionet kockore të jenë ato të duhurat.

3. Mbajtja e kokës së foshnjës mbi supe

Nëna kujdes me veprime ndaj fëmijëve tuaj, këto janë

Koka e bebes kur e mbani hopa duhet të jetë e mbështetur mbi spe dhe jo pranë gjoksit. Ky nuk është aspak pozicion i përshtatshëm pasi mund të vështirësojë frymëmarrjen e të voglit tuaj.

4. Nuk ndryshon pozicionet

Nëna kujdes me veprime ndaj fëmijëve tuaj, këto janë

Është e rëndësishme të ndërroni anët herë pas here sepse siç e përmendëm edhe më sipër kockat e paformuara mirë të fëmijës dhe që janë në zhvillim për shkak të pozicionit jo të duhur mund të deformohen lehtësisht. Ndaj tregohuni të kujdesshme.

Nëna kujdes me veprime ndaj fëmijëve tuaj, këto janë

Nëna kujdes me veprime ndaj fëmijëve tuaj, këto janë

Mos e tërhiqni kurrë një fëmijë nga duart e tyre. Kjo mund të shkaktojë diçka të quajtur ‘bërryl i tërhequr’. Kjo do të thotë që kocka e bërrylit është pjesërisht e zhvendosur në nyje. Kjo gjendje është e zakonshme tek fëmijët deri në 5 vjeç.

Share With:
Translate »
78 Views