Nëna lëpin foshnjën menjëherë pas lindjes, arsyeja i ka lënë pa fjalë të gjitha nënat e tjera

Fotoja që fitoi çmimin prestigjioz të vitit për nënat nga Ludy Siqueira nga, përshkruan një nënë të re duke lëpirë të porsalindurin e saj.

Ndërsa disa prej nesh mund të çuditen nga kjo ide, të tjerët kanë argumentuar nga pikëpamja biologjike, është një gjë krejtësisht normale për të bërë.

Sipas Lee Dugatin, bashkëautor i një libri të nënave, ekziston “një kombinim i arsyeve”.

Wtf is going on with mothers licking their newborns

“Njëra prej arsyeve do të ishte e lidhur me shëndetin – duke hequr çdo krijesë të keqe në sipërfaqen e lëkurës, si bakteret, viruset, apo çdo lloj gjëje”, tha Dugatkin për HowStuffWorks.

Ai gjithashtu tha se mund të jetë një mënyrë e nënës për t’u njohur dhe lidhur më shumë me fëmijën e saj.

“Mund të jetë fillimi i një sistemi kimik të njohjës midis nënave dhe pasardhësve”, tha ai.

Share With:
Translate »
676 Views