“Nëse sjell 3 fëmijë, do kesh 5 burra më pak në ditë”

Në Holandë, pothuajse 1,400 vajza të mitura janë kërcënuar në skllavëri seksuale çdo vit nga trafikantët e emigrantëve që shfrytëzojnë mediat sociale, sipas një raporti të ri.

Trafikantët e seksit të sotëm nuk “humbasin shumë kohë” për joshjen e vajzave të reja me dhurata të shtrenjta dhe fjalë të ëmbla të premtimeve, në vend të kësaj, ata shfrytëzojnë mediat sociale për të fituar dashamirësinë e një të reje dhe më pas e shantazhojnë me pamjet e turpshme të tyre.

Trafikantët përdorin mediat sociale për të fituar besimin e viktimave të tyre, duke i lejuar ata të vazhdojnë të punojnë”, sipas Floor ‘t Sas, psikolog me seli në Amsterdam. Pastaj, vajzat e reja – sidomos ata që vijnë nga një mjedis i paqëndrueshëm shtëpiak, por jo gjithmonë – mund të joshen nga premtimet e party-ve, pijeve apo drogave.

“Pasi të kenë një video kompromentuese, kjo është e mjaftueshme për shantazh”, shtoi eksperti i trafikimit të qenieve njerëzore Esmee Huijps.

Trafikantët, të cilët mund të fitojnë deri në 800 euro në ditë nga prostituimi i të miturve, që kryesisht janë marokenë, turq, romë dhe nga Amerika Latine dhe zakonisht kanë një gjë të përbashkët, sipas Carolien van den Honert, oficer politik në Humanitas për të drejtat e njeriut: “Ata janë kriminelë të vërtetë që veprojnë tek njerëzit. Në shumë raste ata janë pjesë e një rrjeti më të madh që gjithashtu angazhohet në trafikun e armëve apo trafik droge“.

Një teknikë tjetër e rekrutimit e përdorur nga trafikantët i detyron viktimat e tyre që të rekrutojnë edhe shokët e tyre të mitur. Hulumtuesi Gideon van Aartsen rikujtoi një shembull për botimin në të cilin një i mitur iu tha: “Sigurohuni që ju të dorëzoni tre miq, atëherë ju mund të keni pesë burra më pak në ditë“.

Watch Nederland, një iniciativë që koordinon me policinë për të luftuar shfrytëzimin seksual të fëmijëve, tha se ata janë duke u përpjekur në mënyrë aktive për të shkatërruar tregtinë në internet duke i penguar konsumatorët nëpërmjet 2.2 milionë reklamave për vajzat nën moshë.

Shifrat e fundit raportojnë se një nga 10 viktima të mitur marrin ndihmë, duke bërë që policia të ndërmarrë hapa për të luftuar epideminë në rritje, ndërsa oficerët trajnohen për të njohur sinjalet e dëshpërimit nga vajzat në rrugë.

Më parë këtë muaj, qeveria holandeze akuzoi Italinë dhe Greqinë për lejimin e dy të tretave të emigrantëve që mbërritën në brigjet e tyre për të hyrë në Evropë duke mos arritur t’i regjistrojnë.

Në një letër drejtuar Komisionit Evropian holandez, ministri i migracionit Mark Harbers tha: “Holanda përfundon duke u dhënë mbrojtje një numri të madh të azilkërkuesve që me vetëdije refuzojnë të aplikojnë për mbrojtje në shtetin e parë të mbërritjes”.

Në 2017, 538,000 azilkërkuesve iu dha statusi i mbrojtjes në BE.

Share With:
Translate »
660 Views