“Ngela shtatzënë 11 vjeçe”, rrëfimi i vajzës që s’abortoi dot kurrë

Në disa vende të botës nuk është dhe aq e lehtë të jesh femër.
Në qytete e shtete të caktuara, ato trajtohen si të jenë objekte pa të drejta për të vendosur për vetën e tyre, e për më tepër, mungon tërësisht informacioni mbi jetën seksuale.
Një nga këto vende “të frikshme” për femrat janë edhe Filipinet, ku gruaja shihet si qenie e parëndësishme, sa i përket aspektit të riprodhimit.
Në moshën 11 vjeçare, një vajzë ka mbetur shtatzënë.
Ajo e ka kuptuar pas katër muajsh, kur pa se barku po i rritej.
65% e grave në Filipine nuk përdorin masa mbrojtëse, pasi nuk i njohin aspak ato.
Videoja e mëposhtme tregon shumë për këto femra.

Share With:
Translate »
658 Views