Njihuni me fëmijën më gjenial të botës

Një 12-vjecar nga Londra veriore ka fituar konkursin e fëmijës gjenial. Rahul, i cili jeton në Barnet ka konkuruar në finale më një 9-vjecar duke i marrë kupën. Niveli i tij i inteligjencës është aq i lartë sa ka arritur të bëhet anëtar i Mensa (shoqata e personave inteligjentë) pasi konkuroi me fëmijë të moshës 19 vjec. Shfaqja zgjati 1 javë dhe ai iu përgjigj disa pyetjeve shumë të vështira rreth matematikës, kulturës dhe historisë. Audienca ishte shumë e lartë, rreth 1.8 milionë njerëz cdo mbrëmje që ndiqnin transmetimin. Dijet e vogëlushit në finale kishin të bënin me informacione rreth mejkësisë dhe shkencëtarit Edward Jenner.

   

Share With:
Translate »
891 Views