Njihuni me mësuesin që u bë i famshëm duke shpjeguar matematikë me magji

Mësuesi australian Eddie Woo ka fituar miliona ndjekës në të gjithë botën me mënyrën energjike dhe të thjeshtë të shpjegimit të matematikës.

Ai i publikon videot e tij në Youtube, gjë që ndihmon pjesën më të madhe të studentëve. Mësuesi i shpjegon leksionet në një mënyrë aq të thjeshtë dhe të bukur duke përdorur stile magjie dhe i tërheq të gjithë.

Woo: Kur fillova të bëj këto video, kisha në mendje vetëm një student. Ai ishte shumë i sëmurë dhe humbi shumë orë mësimi. Kështu filluan të ndiqen në të gjithë botën dhe për mua ishte suprizuese.

Qyteti i dha atij një çmim për kontributin që ka dhënë në edukim, duke e vlerësuar si mësuesi më i mirë global.

Woo: Të mendosh për matematikë jo si një lëndë e frikshme, jo dicka që është vetëm për njerëz të vecantë. Dua të mendojnë se është e kuptushme, të hap rrugët e një universi që nuk e keni imagjinuar kurrë më parë. Mund të dilni jashtë dhe të shihni petalet dhe mënyrën e një lule. Gjithcka mund të shpjegohet me matematikë.

Gjithashtu mësuesi përdor metoda të ndryshme me studentët e tij duke përdorur letra apo objekte të tjera që të tërheqë vëmendjen e tyre duke i mësuar më thjesht për këtë lëndë që shpesh herë konsiderohet e komplikuar.

Share With:
Translate »
642 Views