Nuk bëri asnjë vizitë gjatë shatzanisë, fëmijë si i saj lind një herë në 625 milionë raste

Deri më tani, si Veronica ka vetëm 12 raste të tilla te regjistruara në botë.

Kohët e fundit, në Sibir është raportuar një rast i pabesueshëm i shtatëzanisë i cili pothuajse gjithmonë është jashtë injektimit, por këtë herë foshnja arriti të mbijetojë. Një refugjate Ukrainase nga provinca Donbas 31 vjecarja arriti të sjellë një shtatzëni të tillë pa emërimin e mjekut për ekzaminim.

Foshnja është mirë dhe quhet Veronica. Emri do të thotë “ai që fiton”, emrin e mori nga vet rasti pasi vetëm një në 625 milionë foshnje ka sukses në mbijetesën e shtatzënisë ad-bone.

Foshnja u konceptua natyrshëm, por nuk u zhvillua në mitër, por jashtë saj. Shtatzëni të tilla përfundojnë me abortin e filluar nëse është një shtatzëni e hershme dhe shpesh ndodh që femrat duhet të marrin një pjesë të organeve riprodhuese, zakonisht vezore ose vezë.

Operacioni eshte kryer nga nje ekip prej 10 mjekësh. Operacioni ishte kompleks dhe shumë i rrezikshëm. Por dy prej tyre fituan gjithçka.

– Kuptuam se operacioni ishte i suksesshëm kur fëmija filloi të qante – tha Dr Marat Zaziev, një nga mjekët që e lindi.

Si nëna dhe vajza janë tani të sigurt dhe të shëndetshëm.

Sipas mediave ruse, mjekët tani po eksplorojnë arsyen për shtatzëninë e natyrshme që ka çuar në zhvillimin e një foshnje jashtë mitrës dhe rasti i saj do të vazhdojë të konsiderohet nga qarqet shkencore dhe mjekësore

 

Share With:
Translate »
2404 Views