Për herë të parë në histori! Nëna dhe foshnja në një skaner, dhe rezultati…

Një skaner i një nëne dhe fëmijës së saj që nuk ishte kryer kurrë më parë. Deri tani.

Një bebe bie për të fjetur në krahët e nënës së saj. Ajo i puth ballin. Skenari intim është kapur brenda një skaneri me rezonancë magnetike 3T. Rebecca Sakse, e ëma, është një neuroshkencëtare eMIT e specializuar në skanimin e aktivitetit të trurit të fëmijëve. Ajo solli djalin e saj dy muajsh Percy në tubin IRM për një tjetër qëllim: për shkak se një skaner i një nëne me fëmijën nuk ishte marrë kurrë më parë në histori.

Më i miri i 50 skanimeve të marra gjatë dy ditëve (dhe pas muajsh përgatitjesh) është një imazh i vjetër që është bërë i ri, thotë Saxe. “Simbolika e këtij skaneri, e këtyre dy figurave, pa rroba e pa flokë dhe fytyrat e padukshme… mund të jenë ato të çdo nënë e fëmijë njerëzore, në çdo kohë apo vend në histori”.

Mrekullia e kësaj MRI-je është se ajo ngjan me një vepër të vërtetë arti, dy krijesa njerëzore, një nënë dhe një bebe që bie në krahët e saj. Ajo i puth ballin. Ky është fillimi i botës, përmes këtij akti të madh dashurie të që imazhi i skanerit e fiksoi në kohë, është vazhdimi i botës, dhe pafundësia e saj…

Share With:
Translate »
769 Views