Përfitimet e kontaktit të lëkurës me lëkurë, nëna dhe foshnja pas lindjes

Akti i thjeshtë për të qenë lëkurë në lëkurë me fëmijën tuaj pas lindjes ka shumë përfitime për shëndetin tuaj dhe shëndetin e foshnjës.

Për shkak të përfitimeve, shumë spitale po shkojnë drejt rregullave që jo vetëm të ju lejojnë por ju inkurajojnë të jeni lëkurë për lëkurë me fëmijën tuaj pas lindjes shkruan VeryWellFamily përcjell Gazeta Shneta.

Kjo bëhet për disa arsyjet, duke filluar nga:

Foshnja është më e ngrohtë.

Lëkura juaj do ta mbajë fëmijën tuaj në mënyrë të përkryer të ngrohtë.

Merr frymë më normalisht.

Foshnjat që janë lëkurë për lëkurë me nënën pas lindjes, marrin frymë më lehtë dhe më ritmikisht. Kjo mendohet të jetë sepse ata janë në gjendje të dëgjojnë rrahjet e zemrës suaj dhe janë më të qetë, por edhe sepse ndjejnë frymëmarrjen tuaj.

Mund të qajnë më pak.

Rehatia për të qenë me nënën çon në foshnjet që qajnë më pak pas zhurmës fillestare gjatë lindjes.

Më shumë qumësht gjiri.

Kur foshnjat janë lëkurë për lëkurë pas lindjes, ka më shumë të ngjarë të çojë në një furnizim më të mirë të qumështit të gjirit. Kjo është e vërtetë edhe nëse foshnja nuk ushqehet me gji menjëherë.

Të gjitha këto përfitime i shtohen një foshnje që është më e qëndrueshme, duke përfshirë një rrahje më të stabilizuar të zemrës.

Share With:104 Views