Pse është më pak e zakonshme astma tek fëmijët që jetojnë në fshat?

Ushqime që nuk kanë vlerë ushqyese, rrit rrezikun e astmës tek fëmijët.
“Konsumi i ushqimit të shpejtë është rritur në botë. Çokollatë, patate të skuqura, pije e butë, patate të skuqura dhe ushqime tjera të kontribuojë në zhvillimin e astmës, ne kemi gjetur se te fëmijët, astma më shumë është e lidhur me ushqim se sa të rriturit “, një studim nga Universiteti i Ulm, në Gjermani, i cilu u ndoq nga 50,000 fëmijë nga 20 vende midis 8 dhe 12 vjet.

Në fakt, një fëmijë një herë ose disa herë në javë nëse ushqehet me një hamburger, rreziku i astmës është më i lartë se sa për fëmijët që nuk hanë hamburger. Nëse një fëmijë ha tre ose më shumë hamburgerë në javë , rreziku i astmës rritet deri në 40 përqind.

Rezultatet e studimit kanë treguar se astma ka më pak të ngjarë të ndodhin në fëmijët që jetojnë në fshat . “Incidenca e astmës te fëmijët që jetojnë në fshat është më pak se ata që jetojnë në qytet. Kjo është kryesisht për shkak të një dietë të shëndetshme. Fëmijët në fshat nuk hanë ushqim apo ushqim të shpejtë aditive, dhe janë më pak të ekspozuar ndaj ndotjes së ajrit” , shtuan ata shkencëtarët.

Share With:
Translate »
665 Views