Qyteti i fjetur fsheh përdhunimet e mbi 1 mijë fëmijëve pa u shqetësuar nga askush

Një rreth pedofolie 40 vjeçare është ekspozuar pas një hetimi mbi abuzimin e fëmijëve në qytetin e përgjumur britanik të Telford.

Më shumë se 1 mijë fëmijë janë abuzuar që nga viti 1980 dhe disa janë të gatshëm të ndajnë tregimet e tyre të tmerrshme.

Një hetim nga “Sunday Mirror” ka çelur kapakun e katër dekadave të abuzimit seksual të fëmijëve, gjatë të cilit fëmijët e moshës 11 vjeçar u përdhunuan, rrahën, ose u shitën për seks në duart e perversëve që jetonin në komunitetin Shropshire. Tre fëmijë u vranë dhe dy të tjerë vdiqën në tragjedi të lidhura me rrethin e abuzimit Telford.

Pavarësisht nga tmerret e rrjetit të seksit të profilit të lartë në Rochdale dhe Rotherham që fituan vëmendjen kombëtare, autoritetet në Telford në mënyrë të përsëritur kanë dështuar për të adresuar rrjetin e pedofilëve burra brenda komunitetit të tyre.

Në një rast, një nënë mori një listë të njerëzve për të cilët besonte se abuzonte me vajzën e saj, duke i dorëzuar tek autoritetet, por ankesat e saj ranë në vesh të shurdhër.

Deputeti i Telfordit Lucy Allan ka bërë thirrje për një hetim publik, në përputhje me përgjigjen ndaj zbulesave të ngjashme në Rotherham. Ajo tha gjithashtu se ajo që ishte zbuluar në zonën e saj zgjedhore ishte “jashtëzakonisht serioze dhe tronditëse“. Ajo shtoi: “Tani duhet të ekzistojë një hetim i pavarur për shfrytëzimin seksual të fëmijëve në Telford, në mënyrë që komuniteti ynë të ketë besim absolut tek autoritetet”.

Nga 12 viktima që kanë denoncuar- raste të palidhura midis tyre- u akuzuan nga më shumë se 70 abuzues. Ato gjithashtu pohuan se përdhunimet e dhunshme po zhvilloheshin ende, vetëm pak muaj më parë.

Provat zbuluan se dy pedofilë filluan të synojnë vajzat nga një shtëpi lokale e fëmijëve në vitin 1981. Kjo me sa duket ka qenë pika fillestare për vitet e abuzimit sistemik, sipas hetimit, i cili u mbështet nga dokumentet e fituara sipas Aktit të Lirisë së Informacionit .

Sipas një viktime, një abuzues fitoi me mijëra pound në natë për vite me radhë, duke kontrolluar një rrjet me vajza të mitura që ofronin seks me qindra burra.

Vite më vonë, një hetim policor identifikoi më shumë se 100 viktima potenciale, të cilat u keqtrajtuan midis viteve 2007 dhe 2009. Policia tha se mund të ketë deri në 200 autorë. Vetëm shtatë persona u burgosën për gjithsej 49 vjet.

Një nënë dhe katër vajza të lidhura me abuzimin kanë vdekur. Lucy Lowe u vra në vitin 2000 me nënën dhe motrën e saj, kur abuzuesi i saj 26-vjeçar Azhar Ali Mehmood i vuri zjarrin shtëpisë së tyre. Ajo ishte 16 vjeçe.

Share With:
Translate »
744 Views