Sakrifica sublime e nënës, ha vetëm një vakt në ditë që fëmijët të mos mbeten të uritur

Një nënë e tre fëmijëve ka treguar se si ka ngrënë vetëm një vakt në ditë për dy muajt e fundit, në mënyrë që djemtë e saj të mos mbeten të uritur pasi kriza e kostos së jetesës e la atë në këtë gjendje.

Nëna e vetme Claire Pulfrey, 38 vjeçe, ka shpenzuar më shumë se dyfishin e shumës që shpenzon zakonishtpër energji, nga 10 paund në javë në fillim të vitit në gati 25 paund sot.

Claire, një ish-asistente mësuese në një shkollë speciale, thotë: “Fillova të anashkaloja mëngjesin pasi m’u ulën shumë të ardhurat në janar. Por më pas, faturat e mia të energjisë filluan të rriteshin, kështu që deri në prill vendosa të mos haja më as drekën.

“Unë mund ta përballoja nëse do të ishte vetëm çmimi i ushqimit që po rritej. Por gazi dhe energjia ime u rritën aq shumë. Kjo ishte ajo që më goditi. Kështu që tani ha një vakt në ditë dhe kjo është në rregull, për sa kohë që fëmijët e mi nuk janë të uritur”.

Claire thotë se trupi i saj është “mësuar” të hajë vetëm në vaktin e zemrës. “Është çështje mendësie. Përpiqem të vazhdoj me gjëra që më ndihmojnë të harroj. Në fillim isha shumë e plogësht dhe e lodhur, por tani mendoj se trupi im është mësuar me të. Nëse kam pak më shumë, mund t’i lejoj vetes një sanduiç, por kjo ndodh rrallë. Dikur haja një sanduiç, pak kos, një copë frute ose një pako patatina, por tani përpiqem të kursej pak më shumë”.

Share With:
Translate »
38 Views