Shifra alarmante në Tiranë, numri marramendës i minoreneve që kanë abortuar në një vit

Në spitalin Obstetrik-Gjinekologjik “Mbretëresha Geraldinë”, në vitin 2016 ka pasur 20 aborte nga nën 20-vjeçaret dhe së paku në tre raste ato kanë qënë nën moshë. Kurse në maternitetin “Koço Gliozheni”, numri i tyre është 35. Por problemi ndërlikohet sepse për shkak të ligjit shtrëngues, nga spitalet shtetërore vajzat shtatzënë po u drejtohen klinikave private apo pilulave abortive.

Share With:
Translate »
1400 Views