Shpallet emri më i bukur në botë dhe e keni dëgjuar kaq shpesh

Kur vjen në jetë një fëmijë, të gjithë janë kuriozë se çfarë emri do t’i vënë. Shpesh, prindërit dhe familjarët mundohen të gjejnë emra sa më të veçantë e në të tjera raste preferojnë një emër të njohur. A e dini cili është vlerësuar si emri më i bukur në botë? Sofia është emri më i njohur në nëntë vende të mëdha si Meksika, Rusia, Kili, Estonia dhe Sllovakia, etj. Laura Watterberg kreu një studim mbi emrat e foshnjeve të 49 vende dhe arriti në përfundimin se dominimi i këtij emri është mahnitës. Por çfarë ka të veçantë emri Sofia? 1. Lidhet me ikonat klasike të Hollywood 2. Tejkalon barriera fetare pasi është i përhapur thuajse në të gjitha fetë. Edhe në vendin tonë, ky emër po përhapet gjithnjë e më shumë. 

Share With:
Translate »
14012 Views