Si e shikon botën një foshnje gjatë vitit të parë të jetës

Që në momentin kur lind, një foshnje ndryshon gradualisht mënyrën se si ajo e percepton dhe e shikon botën përreth saj. Kur foshnjet bëhen një muaj, kanë aftësinë të fokusojnë objekte tre këmbë larg tyre, dhe fytyrat që i kanë përballë.

2 muaj- sytë e foshnjes bëhen më të kordinuar për të punuar bashkë.

3 muaj- foshnjet i kërkojnë objektet që i shohin.

4 muaj- foshnjet ende nuk arrijnë ta kuptojnë se njerëzit vazhdojnë të ekzistojnë edhe kur fshihen.

5 muaj- foshnjet mund ta përceptojnë botën në 3D

6 muaj- foshnjet më mirë e përceptojnë spektrin e ngjyrave

7 muaj – edhe pse mund të shohin gjërat më larg, i duan më shumë gjërat afër.

8 muaj – vazhdojnë të shohin personin e huaj në pasqyrë, pa e kuptuar që janë vet ata, deri në moshën 15-18 muaj.

9-10 muaj, janë aktivë, tentojnë të ecin dhe kjo ndihmon në koordinimin e tyre.

11-12 muaj, vizioni është plotësisht i qartë.

Share With:601 Views