Si të rrisni shanset për të mbetur shtatzënë me trenjakë

Binjakët dhe trenjakët konceptohen më shpesh këto ditë, ndërkohë që gjithnjë e më shumë gra kërkojnë trajtime të pjellorisë, thjesht sepse këto trajtime shpesh japin lindje të shumëfishta. Me marrjen e barnave të fertilitetit që stimulojnë vezoret, ose duke pasur disa embrione të implantuara në të njëjtën kohë, një grua mund të konceptojë binjakë ose trenjakë me mjete artificiale.
Megjithatë, ka ende shumë mënyra natyrale për të rritur shanset për të pasur binjakë. Edhe nëse nuk ka histori familjare të trenjakëve në anën tuaj të nënës, mund ta bëni trupin tuaj një mjedis që është i favorshëm për ta, transmeton Gazeta Shneta.

Për të rritur shanset për të pasur trenjakë, fillimisht duhet të rrisni shanset për të pasur fëmijë. Kjo do të thotë që duhet të merrni acidin folik çdo ditë, duke filluar disa muaj para se të mendoni për konceptimin. Duke vënë në peshë më shumë, duke hequr alkoolin dhe duhanin nga përdorimi dhe konsumimin e më shumë qumështit do t’ju ndihmojnë gjithashtu të mbeteni shtatzënë.

Ushqimet që nxisin prodhimin e progesteronit, si arra, drithërat, vezët dhe pulat, gjithashtu mund t’ju ndihmojnë të krijoni shumëfish.

Mundohuni të mbeteni shtatzënë kur jeni më e vjetër. Midis moshës 20 dhe 30 vjeç, një grua ka një shans 3% të shumëfisheve të natyrshme. Por në mes të moshave 30 dhe 40, kjo normë kërcen në 6% për binjakët dhe trenjakët e konceptuar natyrshëm.

Dini që shanset tuaja për të konceptuar binjakët rriten pasi keni më shumë fëmijë. Kjo është e vërtetë jo vetëm për shkak të ligjeve të probabilitetit, por edhe për shkak se të pasurit e një fëmije ju bën që të fitoni peshë. Kjo peshë shtesë e trupit inkurajon trenjakët.

Mundohuni të konceptoheni menjëherë pasi të ndaloni marrjen e kontrollit hormonal të lindjeve. Kjo nuk është një metodë e pagabueshme për të pasur binjakë, por në një përqindje të vogël të grave, vezoret fillojnë lëshimin e më shumë vezëve kur kontrolli i lindjeve ndalet, gjë që rrit shanset e binjakeve vëllazërore.

Kuptoni se asnjë nga këto truket nuk janë të sigurta dhe nuk do t’i ndihmojnë të gjithë të krijojnë trenjakë ose binjakë. Gjenetika është faktori më i madh nëse keni shumëfish, por ndryshimi i faktorëve të jashtëm mund të vendosë shkallët në drejtimin tuaj.

Share With:
Translate »
949 Views